Fira eller inte fira nyår!

Jag vet att jag nog är annorlunda i mitt tänk men jag gillar inte ”aftnar”.

Allt ska vara så perfekt, maten ska vara dyr, den finaste champangen som man knappt har råd till, jag ska vara lycklig, jag ska vara snygg i en ny klänning, alla runt mig ska vara lyckliga, vi får inte bråka, vi ska göra egen béarnaisesås som inte får skära sig.

Jag vet att jag har två val att fira och att inte fira.

Men, jag tycker att en vanlig lördag kan vara mycket trevligare där vi äter något gott som är enkelt att tillaga, dricker ett vin som är helt okej men inte så dyrt.

Det är jag och ingen annan som kan förändra mig, jag vet.

Men jag måste uttrycka mig vad jag känner.

Jag har inte något tråkigt minne från nyårsaftnar, ifjol hade vi det jättetrevligt då vi firade in det nya året i Paris. Jag kan räkna upp många härliga nyårsaftnar. Tänk den som inte vågar som jag säga vad de tycker utan bara hänger med på tåget utan att de vill det.

Hellre ett ärligt nej än ett falskt ja.

Då jag analyserar varför jag tänker så här tror jag också det kan bero på att en afton minns man alltid, det är inte en vanlig kväll som man bara kan lägga bort ur minnet för att glömma. Är den tråkig kommer man i håg den hela livet. Minns du nyårsafton det året?

Mina tankar kretsar  kring hur året har varit, vad som har hänt och vad nästa år har att ge.

2014 var ett händelserikt år för mig, firade nyår i Paris, jag sade upp mig från ett fast jobb, startade ett företag till, ett aktiebolag Gun Nordfjell AB( Jajamen) har 23 i mitt team som jobbar åt mig, jag hyr ett kontor. Coachingen blomstrar, det är många som behöver hjälp på vägen i livet, många har gett mig beröm att de fått den hjälp de behöver, de tror på sig själva och vågar ta nya steg i livet. Jag har aldrig haft så många som tränat med Lev&Gå, vi samlade in 25 000 kronor till Barncancerfonden och bröstcancerfonden. Jag fyllde 50 år,  fick uppleva min dröm att åka till Thailand med min familj. Vår Klockaregård blev drabbad av ett blixtnedslag,  min pappa blev hjälte då han räddade huset från att brinna ner. Han fick en utmärkelse av brandförsvaret. Jag opererade mitt knä som hade krashat, det tog nästan ett år innan jag har blivit riktigt bra i mitt knä. Jag var på hälsokontroll och fick ett ganska bra betyg på mitt sätt att leva. I perioder sover jag bättre. Jag försöker att inte stressa så mycket trots min arbetsbelastning.

Jag vill önska mig själv ett Gott Nytt år och alla jag känner. Nyårslöften ger jag aldrig för jag blir så besviken om jag inte kan hålla dem.

Men jag har ett mål 2015 det är att försöka älska mig själv ännu mer än vad jag gör idag, bli bättre på att leta saker i mitt hem, hålla ordning på min körjournal till mina två företag, äta mindre bröd och godis, dricka mer vin om jag vill, skämma bort mig med en ledig dag nu och då, boka in fotvård och massage oftare. Jag ska också försöka var lite snällare med mig själv och med min familj. Jag ska resa mer och leva medans jag kan, i morgon kan det vara försent. Jag ska inte ångra på min dödsbädd att jag inte jobbade mer. Jag ska ha roligt på min väg genom livet. Jag ska köpa vita liljor så ofta som jag har råd!

gun 2015

 

Bilden fick jag av Tobias alldeles nyss med texten ”Till min älskade mor”

Det värmer. Fotot är från vårt hus som vi hyrde i Thailand.

Tack alla som läser min blogg och följer med mig på ett eller annat sätt igenom livet.

Nästa år kommer det att hända många spännade saker i mitt liv.

JAG längtar…

Puss&Kram

Kärlekskramar till er alla

/Gun

4 reaktion på “Fira eller inte fira nyår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>